Ban Wide Frais 2

TE VOORZIENE KOSTEN

Op het moment van de aankoop

 

WAT ZIJN DE KOSTEN VOOR EEN AANKOOP IN SPANJE?

Voor een nieuwbouw, dat wil zeggen een eerste transmissie, moet men rekenen op min of meer 14% van de verkoopprijs. De kosten worden toegerekend op dezelfde manier, ongeacht de regio.

Voor een pand in "herverkoop", dat wil zeggen ten minste een tweede transmissie, moet men rekenen tussen 12% en 14% van de verkoopprijs, afhankelijk van de regio. Men berekend tussen de 12% van de verkoopprijs aan de Costa del Sol en 14% van de verkoopprijs aan de Costa Blanca.

Deze kosten zijn inclusief: de BTW, de registratie van de akte, de advocaatkosten en de complementaire kosten (notaris, registratie, fiscale zegels, ...).

 

HERVERKOOP

Frais revente

NIEUWBOUW

Frais neuf

JAARLIJKSE KOSTEN GEKOPPELD AAN HET BEZIT

Op basis van een appartement met twee slaapkamers bedragen de kosten ongeveer tussen de 2.000 € tot 2.500 € per jaar. Dit is inclusief belastingen (onroerende voorheffing en belasting van niet-ingezetenen), terugkerende kosten, kosten van de condo, inboedelverzekering en gemeentelijke belastingen. De waarde zal dus iets afwijken van gemeente tot gemeente. 

Wilt u meer informatie over de belasting van niet-residenten en belastingen in het algemeen? Klik hieronder.

JAARLIJKSE KOSTEN: ONGEVEER 2.500€ ALLES INBEGREPEN.

Frais cout annuel

Goed nieuws: sinds 1 januari 2017 (effectief voor het jaar 2016), is het belastingtarief voor niet-ingezetenen aangepast van 19,5% van de 1,1% van de kadastrale waarde van het vastgoed, tot 19% van de 1,1% van de kadastrale waarde van het vastgoed.

Het bureau Spain Properties

Uw erkende partner

Spain Properties c21 PMS C ZG